Yogamatta eKO Mat, 5 mm, 180 cm, Plum Agate - Manduka

Out of stock
849,00 SEK
Produktbeskrivning
Mandukas eKO Lite-matta är ett resultat av ekomedveten innovation, utvecklad av yogalärare som strävat efter en
Läs mer
Produktbeskrivning

Mandukas eKO Lite-matta är ett resultat av ekomedveten innovation, utvecklad av yogalärare som strävat efter en högpresterande och miljövänlig matta.
eKO Lite är tillverkad av Mandukas patenterade naturgummi med slutna celler och behaglig, sjögräslik ytstruktur. Mattan kombinerar prestanda och hållbarhet med en lättviktig och resevänlig design, har en överlägsen dämpning och är snäll mot din kropp och miljön. 

Den matta är skapad med den så kallade trelagersteknologin som ger en optimal kombination av grepp, hållbarhet och dämpar halkning:

Grepp och hållbarhet (toppskiktet): 
Ekologisk naturgummi har en naturlig greppvänlighet; den slutna cellytan hindrar fukt (svett) från att tränga in i mattan och förhindrar därmed bakterietillväxt, vilket förbättrar hållbarheten.

Dubbelfunktionsdämpning (bottenskiktet): 
Ett tjockare skikt med öppen cellyta ger en lättviktig dämpning. Mattan kan också vändas uppåt för att få bättre friktion. Vänd bara påmattan, under ett svettigare träningspass.

Stretchtålig väv (mittskiktet): 
Tillverkad av biologiskt nedbrytbar bomulls- och polyesterblandning. Topp- och bottenskikten binds ihop utan behov av giftigt lim.


Specifikationer


  • Mått: 180 cm x 61 cm x 4 mm
  • Vikt: 2.04 kg
  • Tillverkad av naturgummi (ej från Amazonas)
  • En av de mest slitstarka miljövänliga mattorna på marknaden
  • Utvecklad under 3 års tid i samarbete med yogalärare
  • Ingen PVC eller giftiga mjukgörare

 


Miljö


Denna naturliga gummimatta skapas genom en giftfri process och är helt fri från de skummedel och mjukgörande medel som finns i andra mattor. eKO Lite lämnar inga spår i naturen och är perfekt för dig som är miljömedveten. Alla våra mattor på yogagrossisten.se är giftfria. 

 


Användning och skötsel


Rengöring: Vi rekommenderar att du använder Manduka Mat Restore eller en utspädd organisk äppelcidervinäger (50/50) och en fuktig trasa eller svamp. Lägg inte eKO-mattan i tvättmaskinen och spola/skölj inte av den heller, eftersom det kommer att påskynda materialets biologiska nedbrytning och förstör mattan.


Förvaring: Undvik att mattan utsätts för stora mängder solljus. Om mattan är våt, låt den torka innan den rullas ihop.

Genom Mandukas tillverkningsprocess är mattorna i eKO-serien 99% latexfria och säkra att använda för personer med överkänslighet för latex. Om du vet att du även är känslig för spår av latex så rekommenderar vi dock att du köper en matta ur vår PRO-serie.

OBS! Ekologiska yogamattor har en väldigt karaktäristisk doft och att de avger denna doft är ett intyg på att de är gjorda av genuint, ekologiskt naturgummi, fritt från giftiga ämnen och kemikalier. Doften avdunstar med tiden men om du är mycket känslig kan det hända att du upplever doften för stark och då kanske ett icke ekologiskt alternativ passar bättre. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt!