Yogamatta eKO, 5 mm, 200 cm - Manduka

Out of stock
Produktbeskrivning
  Mandukas eKO-matta är det självklara valet för dig som bryr dig om miljön och vill ha en högpresterande och hållbar yogamatta. Den övre ytan
Läs mer
Produktbeskrivning

 

Mandukas eKO-matta är det självklara valet för dig som bryr dig om miljön och vill ha en högpresterande och hållbar yogamatta. Den övre ytan består av patenterade, slutna celler av naturgummi. Den sjögräslika texturen med överlägsen dämpning är snäll mot din kropp och miljön. Denna naturliga gummimatta skapas genom en giftfri process och är helt fri från de skummedel och mjukgörande medel som finns i andra mattor. eKO är revolutionerande för framtidens miljövänliga yogamattor och lämnar inget avtryck i naturen.Specifikationer

  • Längre än standard: 3.63 kg, 200cm x 66cm x 5 mm
  • Tillverkad av naturgummi (ej från Amazonas)
  • En av de mest slitstarka miljövänliga mattorna på marknaden
  • Utvecklad under 3 års tid i samarbete med yogalärare
  • Utformad för att ge den ultimata kombinationen av dämpning och grepp
  • Ingen PVC eller giftiga mjukgörare
  • Trelagersteknologin ger en optimal kombination av grepp, hållbarhet och halksäkerhet:

Grepp och hållbarhet (toppskiktet): Den sjögräsliknande ytstrukturen är naturligt greppvänlig; den slutna cellytan hindrar fukt (svett) från att tränga in i mattan och förhindrar därmed bakterietillväxt, vilket förbättrar hållbarheten.
Dubbelfunktionsdämpning (bottenskiktet): Ett tjockare skikt med öppen cellyta ger en lättviktig dämpning. Mattan kan också vändas uppåt för att få bättre friktion. Vänd bara på mattan, så får du ett svettigare träningspass.
Stretchtålig väv (mittskiktet): Tillverkad av biologiskt nedbrytbar bomulls- och polyesterblandning. Topp- och bottenskikten binds ihop utan behov av giftigt lim.

Användning och skötsel

Rengöring: Vi rekommenderar att du anänder Manduka Mat Restore eller en utspädd ekologisk äppelcidervinäger (50/50) och en fuktig trasa eller svamp. Det rekommenderas att du inte lägger eKO-mattan i tvättmaskinen, eftersom det kommer att påskynda materialets biologiska nedbrytning.

Förvaring: Undvik att mattan utsätts för stora mängder solljus. Om mattan är våt, låt den torka innan den rullas ihop.
Genom Mandukas tillverkningsprocess är mattorna i eKO-serien 99% latexfria och säkra att använda för personer med överkänslighet för latex. Om du vet att du även är känslig för spår av latex så rekommenderar vi dock att du köper en matta ur vår PRO-serie.

OBS! Ekologiska yogamattor har en väldigt karaktäristisk doft och att de avger denna doft är ett intyg på att de är gjorda av genuint, ekologiskt naturgummi, fritt från giftiga ämnen och kemikalier. Doften avdunstar med tiden men om du är mycket känslig kan det hända att du upplever doften för stark och då kanske ett icke ekologiskt alternativ passar bättre. Alla våra mattor på yogagrossisten.se är giftfria.