Product was successfully added to your shopping cart.

VILLKOR


KÖPAVTAL/BEKRÄFTELSE PRIVATPERSON

Beställningar görs på Yogagrossisten.se. Vid beställningstillfället ingås avtal om köp genom acceptans av villkoren. Din beställning bekräftas av Yogagrossisten till den av dig angivna e-postadressen. Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd förmedlas av beställaren innan köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande polisanmäls.

BESTÄLLNING FÖRETAG/ÅTERFÖRSÄLJARE

Har du behov av yogamattor och tillbehör till din verksamhet? Hör av dig till oss på [email protected] så ordnar vi det inom ramen för vårt B2B-program.

RETUR

Yogagrossisten.se erbjuder 90 dagars ångerrätt. Som kund har du rätt att öppna förpackningen för att undersöka varan. Det kan komma att ske en värdeminskning av varans värde inklusive originalförpackning om hanteringen för att undersöka varan eller uppkommet slitage är utöver det normala. En vara som returneras skall vara i oanvänt skick och i originalförpackning. Köparen står själv för returfrakten i enlighet med distansavtalslagen. Använder du retursedeln som följer med ditt paket kostar returen 49 kr (per 20 kg). Kostnaden för detta dras från varuvärdet när vi återbetalar dig. Din retur återbetalas med samma betalningsmetod som vid köpet. Pengarna återbetalas normalt inom 7-10 arbetsdagar efter att vi mottagit varan. Ångerrätten omfattar inte varor som har tillverkats eller ändrats i enlighet med särskilda önskemål från kund.

BYTESRÄTT

Fel storlek eller färg? Du kan under tiden för ångerrätten byta till annan vara hos oss, förutsatt att den returneras oanvänd i originalförpackning. Som köpare står du för returfrakten av den vara du önskar returnera men du betalar inte ny leveransavgift för den nya varan.

REKLAMATION

Är varan felaktig eller skadad har du rätt att göra en reklamation inom skälig tid, vilket normalt anses vara två månader. Enligt lagen har man dock rätt att reklamera en vara i upp till tre år, då ligger bevisbördan på köparen. För att reklamationen skall godkännas skall felet ha varit ursprungligt, alltså funnits där vid köpet. Normalt slitage faller inte under ursprungliga fel eller om köparen själv orsakat felet. Vid godkänd reklamation kommer Yogagrossisten att 1) ersätta varan genom omleverans av ny vara 2) återköp. Om reklamationen godkänns ersätter vi även frakten. Om reklamationen inte godkänns står köparen för samtliga fraktkostnader. Vi följer alltid Konsumentköplagens och Allmänna Reklamationsnämndens regler och råd gällande reklamationer, öppet köp och bytesrätt. Du som konsument har också rätt att vända dig till: ec.europa.eu/odr.

TRANSPORTSKADOR

Transportskador skall anmälas snarast efter mottagandet av varan. Vid synliga yttre skador på paket skall utlämningsstället/budet uppmärksammas på detta i samband med överlämnandet av varan. Kontakta därefter [email protected] för vidare instruktioner. Vid transportskador ersätter vi varan med ny samt betalar returfrakt för det skadade godset. 

LEVERANSTID

Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar. Avvikelser vid till exempel högsäsong kan förekomma. De fåtal varor som är markerade som beställningssortiment har en längre leveranstid, cirka två veckor. Vi förbehåller oss rätten att, utan föregående avisering, stryka ej levererbar vara från order med prisavdrag för densamma. Önskar kund därefter beställa annan eller nämnda vara är detta att betrakta såsom en ny order. I fall köpare anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av order är det på köparens ansvar att nämnda order avbeställes i enlighet med köpvillkoren innan effektuering av order sker. Delleverans av order sker endast på kunds begäran och medför ytterligare fraktkostnad för kund.

LEVERANS OCH UPPHÄMTNING

Leveranser från Yogagrossisten sker via:

  1. Leverans till närmaste utlämningsställe

  2. Varubrev via Postnord som delas ut i brevlådan

  3. Direktleverans för företagsbeställning (tillgänglighet krävs under kontorstid kl 07-16) över 20 kg. Företagspaket under 20 kg levereras till närmaste utlämningsställe, om ej i förväg avtalat om annat. 

Det är köparens ansvar att se till att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt, och att köparen hämtar paketet på uthämtningsstället inom skälig tid från avsändandet. Vid ej uthämtad leverans faktureras fraktkostnaden samt en expeditionsavgift på 250 kr. Ångerrätten omfattar inte outlösta paket.

PRISER OCH FRAKTKOSTNADER

Samtliga priser på Yogagrossisten.se är inklusive moms. Kostnad för frakt tillkommer på beställningar. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser. 

Fraktkostnad (upp till 20 kg):

  • 49 kr inom Sverige

  • 109 kr/20 kg inom Danmark och Finland

  • 129 kr/20kg inom Norge

För ordrar över 20 kg debiteras ovanstående avgift per påbörjade 20 kg.

BETALNINGSVILLKOR
Hos oss kan du betala på följande sätt:

  • Kort, faktura och direktbetalning: Klarna checkout (endast privatkunder)

  • Faktura

Vi använder Klarnas kassa där du väljer betalsätt efter att du lagt beställningen. Du kan betala antingen med faktura, kort, dela upp betalningen per månad eller direkt via din internetbank; betala på det sätt som passar dig. Observera att fakturan skickas med e-post till dig från Klarna. Om fakturan inte betalas i tid tillkommer påminnelseavgifter från Klarna och därefter Klarnas rutiner för inkasso.

Faktura vid order över telefon och e-mail
För dig som lägger din order via telefon eller e-mail fakturerar vi via egen fakturatjänst. Ingen fakturaavgift tillkommer då. Vi utför kreditupplysning på alla fakturakunder och  förbehåller oss rätten att neka köp vid mindre god kreditvärdighet. Vi skickar fakturan till den av dig angivna e-postadressen. Vid underlåtelse att betala fakturan utgår en påminnelseavgift om 60 kr i samband för varje påminnelse som skickas ut. Dessutom tillkommer dröjsmålsränta på 18 procent för perioden sedan fakturan skulle varit betald. Påminnelser skickas via e-mail. Efter två påminnelser går ärendet vidare till inkasso. Om ärendet därefter inte betalas ansöks om betalningsföreläggande hos Kronofogden.

FÖRÄNDRING AV ORDER

Du kan ändra din order fram till det att den har effektuerats i våra system. Vid ändring av vara gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system ej kan ändras.

AVBESTÄLLNING

Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig och kunden har skyldighet att motta försändelsen.

SEKRETESS

Vi följer personuppgiftslagen (PUL) och lagrar endast uppgift som registrerats av kunden själv eller av oss i samband med lagd order. Vi förbinder oss att ej lämna ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part utan kundens uttryckliga medgivande. Vi förbinder oss att omedelbart ta bort information om kunden på dennes begäran.

INFORMATION


Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer. Vi kan ej garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet. Färger kan upplevas olika på olika apparater beroende på varierande skärmupplösning. Hos naturliga produkter, t ex ullmattor, kan mindre variationer i färg och utförande förekomma av naturliga skäl.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

TILLÄMPLIGHET

Dessa köpvillkor är tillämpliga i fall svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen, och för företag - köplagen. Köplagen är, till skillnad från konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver.

Villkoren uppdaterade december 2016.