Te Kapha Tea, 15 påsar - Maharishi Ayurveda

Out of stock
74,00 SEK

 

Kapha Tea är en stimulerande blanding av kryddor som piggar upp kropp och sinne. Detta te kommer garanterat att väcka dig. Det är ett koffeinfritt alternativ till kaffe – perfekt för tidiga morgnar eller fuktiga, kalla dagar. Det innehåller ingefära, peppar och saffran.

 


Specifikationer

  • Torkad, mald ingefära är en värmande krydda, som bidrar med en skarp smak. Den hjälper till att lugna Vata och Kapha och öka Pitta och återfinns i många av Maharishi Ayurvedas produkter tack vare sina välgörande egenskaper.

  • I ayurveda anses kryddnejlika gynna blodcirkulationen, matsmältningen och förbränningen och hjälpa mot tillfälliga magbesvär, såsom gasbildning, uppsvälldhet och illamående.

  • Svartpeppar anses som en viktig krydda i ayurveda. Den har renande egenskaper, är en antioxidant och höjer biotillgängligheten – den hjälper till att förmedla övriga örters goda egenskaper till kroppens olika delar. Den hjälper syretillförseln till hjärnan, stödjer matsmältningen och cirkulationen och stimulerar aptiten.

  • Kardemumma balanserar alla de tre kroppstyperna inom ayurveda (doshor). Den är utmärkt för matsmältningen, särskilt mot uppsvälldhet och gasbildning. Den passar utmärkt för att balansera kapha, särkilt i mage och lungor.

  • Gurkmeja finns överallt i ayurvedisk matlagning. Den innehåller flavonoiden kurkumin, som är känd för många välgörande egenskaper. Denna underkrydda sägs hjälpa till att avgifta levern, upprätthålla ett balanserat kolesterolvärde, hjälpa motståndet mot allergener, stimulera matsmältningen och stödja immunförsvaret. Den är dessutom en antioxidant.

  • I ayurvedisk matlagning används saffran mycket i desserter, grönsaksrätter och för att krydda ris. Det används både för sin fantastiska färg och delikata arom.


Ingredienser

Ingefära, kryddnejlika, peppar, kardemumma, gurkmeja, saffran. 

Tillredning

Lägg en tepåse i en kopp. Häll kokande vatten över och låt dra 5 minuter.

Tillsätt sötningsmedel eller citron efter smak.

Ett annat gott alternativ är att lägga en tepåse i en kopp het mjölk. Låt dra och söta efter smak.