Fair Menskopp L - Fair Squared

Out of stock
220,00 SEK
Produktbeskrivning
Med våra miljövänliga och rättvisa menskoppar kan du slå ett slag för miljön, samtidigt som de är små
Läs mer
Produktbeskrivning

Med våra miljövänliga och rättvisa menskoppar kan du slå ett slag för miljön, samtidigt som de är små smidiga att du nästan glömmer bort att du har mens. Menskopparna samlar upp mer än 3 gånger mer vätska än andra mensskydd, ger skydd i upp till 12 timmar och känns inte över huvud taget om de placeras korrekt.

Storlek: 4,5 cm i diameter
Material: Naturlatex, 100% vegetabiliskt.
Urspringsland: Sri Lanka

Vad gäller storlek är vi alla olika och du känner din egen kropp bäst, men vanligtvis rekommenderas storlek L för kvinnor över 30 eller som fött barn, och storlek M för andra. Om du följer instruktionerna och tar hand om menskoppen på rätt sätt håller den i 3-4 år, och kan sedan slängas på komposten då den är 100% biologiskt nedbrytbar. Handtaget kan eventuellt trimmas vid behov. Spara både pengar och på miljön genom att slippa konsumera tamponger och bindor.

- Fair Rubber-certifierad

- Certifierad av Vegan Society

- Fri från plast, silicon, genmodifierade ingredienser, bisfenol A, Polyvinylklorid och blekningsmedel.

- Klimatkompenserad produktion från FSC-certifierat plantage

- 100% vegetabilisk

- Biologiskt nedbrytbar

Naturlatex är ett klimatsmart alternativ till plast och Silicon som skapas av saven från den snabbväxande tropiska trädsorten Hevea Brasiliensis. Ett förnybart råmaterial från träd som planteras på FSC-Certifierade plantage på Sri Lanka.
Produktionen klimatkompenseras med nyplantering av regnskog, pappersförpackningen fär FCS-certifierad och tygpåsen som menskoppen ska förvaras i är Fair Trademärkt och ekologisk bomull.

Då menskoppen är 100% vegetabilisk är den biologiskt nedbrytbar och kan slängas på komposten då den uppfyllt sin funktion.

Märkningar: Fair Rubber, Vegan Society. FSC, CO2 Neutral